diumenge, 17 de juny del 2007

Llegint la premsa (17/06/07)

És algo que ja sabia, però se'm confirma amb un article de Rebelión que no sóc l'únic a qui desesperen certs articles de La Vanguardia que no tenen altra finalitat que mentir i manipular (en aquest cas, sobre la xarxa d'internet a Cuba).

També m'entero que Bush, com Chávez, vol legalitzar gran quantitat dels indocumentats que hi ha al seu territori. Bé, hi ha alguna diferència: a Veneçuela és per higiene democràtica i es vol estendre la ciutadania entre tots els habitants del país, mentre que als EEUU s'han adonat que els falten reclutes i volen convèncer alguns dels immigrants que ja han aconseguit de travessar la frontera que vigilin amb les armes a altres immigrants com ells, per a què no la puguin passar més. Una traïció als orígens que serà compensada, quan hagin acabat el sevei militar, amb la ciutadania.

En relació a aquestes coses que tothom sap però que oficialment es neguen durant molt de temps fins que ja són inòcues (com lo de brutalitat policial a Gènova a què em referia fa poc), cal afegir-hi les declaracions d'Herrero de Miñón a la SER (i davant de Carrillo!) en les que confirma que un dels objectius de la Transició era desactivar el Partit Comunista. Evidentment, hores d'ara no cal esperar una reacció massiva i emprenyada de votants actuals del PSOE que van ser enganyats. Ara ja és massa tard, i la gran majoria deuen viure còmodament apoltronats i feliços de poder perpetuar els seus privilegis votant aquesta farsa de bipartidisme que hi ha a Espanya. En certa manera, cal reconèixer que aquella manipulació reconeguda per l'Herrero de Miñón va tenir el mèrit de posar cadascú al seu lloc: gràcies a ella, molts es van descobrir veritables votants de l'acrític PSOE molt abans que les exigències de l'edat els haguessin oblidat a renunciar a les utopies comunistes.

PS: l'única notícia alegre ha estat el seguiment de la investidura com a regidor de Reus de l'Ariel Santamaria de la CORI. Beneficiaris també del vot crític i de protesta, aquest partit juantxi pot posar en evidència moltes de les mancances, defectes i rutines desidioses dels nostres representants polítics, a més de suposar un acostament real entre les institucions i el poble (encara que sigui en la seva cara més fiestera i friqui). És trista la falta d'un partit realment interessat en defensar la ciutadania contra les agressions que pateix. Però, entre tant de farsant amb corbata, visca la farsa festiva de la CORI!

PS2: aquesta matinada (a les 0:30h) per TV2, s'emet l'especial Hacia dónde va Latinoamérica?, amb la participació de Pascual Serrano (colaborador habitual de Rebelión, que ja n'ha fet una crònica parcial). Pot ser interessant, perquè també hi haurà l'Horacio Vázquez Rial, columnista de Libertad Digital...