dissabte, 9 d’agost del 2008

Els Simpson, El País i la coherència informativa

Revelador l'article del Pascual Serrano "El País, los Simpson y Padre de familia", en què es posa de manifest com un mateix tema (l'emissió, en horari infantil, de dibuixos per a adults) és tractat de manera diferent pel diari El País, sacrificant la coherència periodística en benefici (mai millor dit) d'interessos empresarials, en aquest cas els del grup Prisa: (1) Com que Chávez no concedeix llicències televisives ni privilegis als mitjans de Polanco, doncs se'l critica per retirar Els Simpsons de l'horari infantil. (2) Com que La Sexta és la competència televisiva, se la critica també, però en aquest cas per precisament el contrari: per no retirar Padre de Familia de l'horari infantil. I accions d'aquesta mena són cada cop més habituals i descarades, com el silenciament d'en Carlos Fernández Liria per part de la Gemma Nierga (¿que no era un exemple de periodista d'esquerres i compromesa, aquesta?) durant un debat sobre Veneçuela que es duïa a terme en el seu programa de la Cadena Ser La Ventana. quan va criticar el suport del grup Prisa al cop d'Estat contra Chávez de l'any 2002.

2 comentaris:

aurora ha dit...

Lo del País és molt fort i cada vegada va a més. Però la pasta és la pasta i dóna igual que es tracte de petroli que de notícies, de botifarres o de lletugues... Ja fa molt de temps que no puc llegir la secció d'internacional de El País, la veritat, i és una pua, pertquè la resta tampoc són molt millors. En fi...
Una abracada, Iván. Com va l'estiu?

Joan Vecord ha dit...

L'estiu? Bufa... massa calor! I Formentera em sembla ja tan llunyana... ;-) Alguns dies l'avorriment ha acabat per generar-me alguna obsessió, com el judici contra el Karadzic. Però bé, en general està sent un bon estiu. Ara bé, no tan bo com el que t'estàs pegant tu! ;-) Una abraçada!