dimecres, 9 d’abril del 2008

El futur del llibre

Treballar en una llibreria em fa pensar sovint en el futur del llibre. De fet, sóc molt crític amb el malbaratament de paper de comporta, per a no dir res de l'estupidització en els continguts que domina el món de les grans editorials, i per això sempre he defensat que la millor opció són les màquines que t'imprimeixen el llibre que tu vols en pocs minuts. A sobre, abaratiria molt els preus, ja que desapareixeria la figura del distribuïdor, el gran mafiós del procés editorial i qui s'emporta la major part dels beneficis. A la Catalònia ja se'n va presentar una fa anys (quan els calés els posava el grup Bertelsmann, em sembla), però he trobat a internet que fa un any a la Biblioteca de Nova York en van posar una de nova, i aquestes en són les característiques:

Preu: "menys de 100.000 dòlars"
Títols: de moment, més de 200.000 sense copyright
Capacitat: (1) en 3 minuts, és capaç d'enquadernar una edició de butxaca de 300 pàgines en blanc i negre i la portada de 4 colors. (2) en 8 minuts, unes 200 pàgines en edició rústega.


Jo ja he mostrat les idees. Algú pot aportar-ne el capital? ;-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No me des ideas...!

Joan Vecord ha dit...

Tú sigue leyendo el librito de marras, a ver si encontramos la fórmula que nos retire y a su vez nos abra las puertas del reconocimiento social que nuestros pies merecen. Nos podríamos especializar en partituras para piano y guitarra, fabricación de explosivos y narrativa latina del Renacimiento. Vamos, para entrar arrasando.