dijous, 13 de gener del 2011

El sopar de la por: la reunió d'Amador Fernández-Savater amb la Sinde

Ja que portem uns quants dies donant voltes al tema dels llibres i les noves tecnologies, us recomano de llegir l'article que l'Amador Fernández-Savater (sí, el famós "Amador" del llibre "Ètica per a Amador" del llavors progre i avui fatxa Fernando Savater) va publicar ahir a El País: La cena del miedo (mi reunión con la ministra Sinde).

Espero que el fill no segueixi la deriva decadent de son pare, perquè fins ara ha publicat coses molt interessants (és clar que els textos del Fernando Savater dels anys 80 eren la hòstia de punkies i radicals, i mireu-vos-el on ha acabat el cabró). El fill el vaig conèixer l'any 1999 amb el seu llibre "Filosofía y acción", publicat per l'editorial Límite (que ja no existeix i no trobo cap enllaç a internet que donar-vos-en). De fet, va ser el llibre que em va introduir a Guy Debord, els Situacionistes, Cornelius Castoriadis i d'altres pensadors radicals, i estava ple de reflexions sorprenents i interessants... o això és el que en crec recordar... mmm... li hauria de dedicar una entrada específica i aprofitar per a rellegir-lo 10 anys després i transcriure'n els fragments més interessants. A l'Amador encara avui el segueixo (tot i que no gaire assiduament) a través del seu blog Fuera de Lugar del diari Público (on fa cosa d'un any hi apareixia una entrevista a Michel Bauwens també relacionada amb el tema que ens ocupa).

[Actualització 17/01/2011]: Sería deseable una moratoria de la ley Biden Sinde (entrevista a Amador Fernández-Savater sobre les conseqüències del seu article).