dijous, 2 de setembre del 2010

Com que m'han apujat el sou, ara cobro menys

El conveni de Comerç i Arts Gràfiques (del que depenem les llibreries) portava gairebé dos anys sense actualitzar-se i, en conseqüència, els nostres sous tampoc no s'havien apujat a l'ombra taaaaan allargada de l'IPC. Finalment, aquest passat més de juliol va sortir publicat al DOC (o era al BOE?) i els treballadors vam cobrar tots els endarreriments acumulats. I ara, amb la nòmina d'agost, m'he trobat el regalet: m'han apujat la retenció de l'11% fins al 13,5%. 

És a dir, que mentre per una banda m'han apujat el sou 14€ (uuuaaaauu!), per l'altra me'n retenen 27€ més. En definitiva, que gràcies a l'augment de sou he passat a cobrar 13€ menys cada mes. Visca la Pepa!

Sí, d'acord, que estem parlant de quantitats petites, però és que quan un es mou en el món de l'infra-mileurisme (tret que compartim el 65% de tots els assalariats) la simbologia de les xifres té un pes més important que el que li correspondria, i jo estava mínimament satisfet perquè, després d'un parell d'augments i les antiguitats acumulades en 7 anys a la mateixa empresa, havia assolit un sou tan terrorífic com de 912€ al mes. I ara, amb l'augment, torno a quedar per sota de la barrera psicològica dels 900 i m'he d'acontentar amb uns misèrrims 899€...

PD: Ara al matí, mentre buscava per internet ofertes per a quantitats industrials de trilita o dinamita, he trobat que l'Alba Rico ha publicat un nou article, i he decidit posar la meva creativitat no al servei de la venjança de classe sinó de la seva formació, i li he traduït l'article. Diners que m'estalvio!

4 comentaris:

elisabet ha dit...

Sí, és per plorar. A mi a començament d'any ni tan sols em van apujar el sou i... patapam! 40 euros menys per la pujada del putu IRPF...
Veig que l'avort té una imatge més moderna, oi?

Joan Vecord ha dit...

Sí, com que la plantilla que arrossegava era força antiga i cada vegada em donava una mica més de problemes, l'altre dia vaig aprofitar per a jugar una mica amb les noves opcions de Blogger (bé, "noves" de fa mesos, però no n'havia fet cas fins ara) i jugant jugant aquesta em va agradar.

Ara, també en vaig acabar una mica fart, perquè em fa l'efecte que els retocs ara ja no es poden fer de manera tan intuïtiva per als qui tenim només unes molt mínimes nocions de HTML, i has d'utilitzar uns codis predeterminats nous. Per exemple, per a fer que el títol del blog et quedi centrat has de fer el següent:

-Anar al menú de Disseny >> Dissenyador de plantilles >> Avançat >> Afegir CSS.

-Un cop allí, introdueixes aquest text:

.Header { text-align: center; }

¿Triomfarà aquesta cosa (¿llenguatge? ¿codi?) del CSS o d'aquí a que n'haguem après les 4 nocions bàsiques ja n'hi haurà un altre de "millor"?

En qualsevol cas, i malgrat que voldria depurar-hi algunes cosetes, de moment deixo el blog com està, no fos cas que me'l carregués.

Guille ha dit...

Buenas, si te has paseado por wordpress verás que está todo en CSS. Yo me bajé un editor, por aquello de crearme la propia página... y de intuitivo el culo.

Te queda bien.

Vaya broma lo del sueldo...

elisabet ha dit...

doncs et falta la fotu del barret de palla!