divendres, 3 de setembre del 2010

Per a entendre la Reforma Laboral

Com que s'acosta la data de la vaga general (29 de setembre, eh?) i jo segueixo una mica mosca amb el tema nominal (de nòmina, no de nom, tot i que posats a buscar-ne un seria "putada"), he decidit compartir amb vosaltres el meu kit en castellà de comprensió de la nova Reforma Laboral, que consta de:

(1) Un arxiu .DOC amb una anàlisi detallada de la Reforma. És una reproducció fidel del Decret, on les novetats hi apareixen destacades en vermell i les parts eliminades estan tatxades. Gairebé 50 pàgines.

(2) Un altre arxiu .DOC amb una anàlisi resumida de la Reforma. Quatre paginetes.

(3) La pàgina web que la Pirenaica Digital ha dedicat exclusivament a la Reforma Laboral. És d'on he tret els dos arxius anteriors, però com veureu és ple de molts altres articles sobre el tema.

(4) Un seguit d'articles que han publicat des de la pàgina de LABORO ("assessorament jurídic laboralista per a treballadors d'Espanya", on també hi tenen d'altres articles interessants com aquest), sota l'epígraf de Traducció de la Reforma Laboral i que han dividit en 6 parts:

a) Sobre com afecta els contractes temporals.

b) Sobre com afecta els acomiadaments.

c) Sobre els nous contractes i el FOGASA (fons de cobertura salarial).

d) Sobre els canvis d'horari, congelació de sous i acomiadament parcial.

e) Sobre l'atur.

f) Sobre l'administració pública.

[Actualització]: Vicenç Navarro publica avui mateix aquest article al seu blog (i que ha aparegut també al diari Público).