dimarts, 11 de gener del 2011

Els assassinats a Arkansas: una nova conspiració?

El recent atemptat a Arkansas contra la senadora Gabrielle Giffords ha ocupat bona part dels nostres mitjans de comunicació. En els nostres temps, tanmateix, encapçalar un informatiu no és sinònim de transparència: com ja apuntava als anys 60 Guy Debord a La Societat de l'Espectacle, la millor manera de mantenir la població estupiditzada i ignorant no consisteix principalment en negar-li la informació sinó en el seu contrari: en saturar-la, en donar-li massa dades i que la majoria d'informació sigui essencialment banal i accessòria.

Ho dic perquè en tots els diaris "seriosos" que he llegit fins ara sobre l'atemptat a Tucson s'ha parlat de déu i de sa mare però no he sabut trobar res del que s'explica en aquest notícia que he trobat a Kaosenlared. La majoria d'aquells diaris, evidentment, recorden que una de les víctimes és el jutge federal d'Arizona, en John McCarthy Roll, però no diuen res de què (i ara cito no-del-tot-textualment l'article enllaçat) feia justament tres dies que havia emès una sentència sobre el cas "United States of America vs. $333,520.00 in United States Currency et al.” en què paralitzava un decret llei d'Obama per a intervenir els comptes bancaris dels estatunidencs sense que aquests haguessin comès cap acció criminal (en la línia que a l'Estat espanyol et pots "contaminar" per l'entorn etarra o, més recentment amb la Llei Sinde, et volien poder tancar una pàgina web), perquè l'estat nordamericà ha assolit la fallida econòmica i té previst d'intervenir els comptes dels seus ciutadans (com durant el Corralito a l'Argentina). Comparat amb això tan greu, se'ls pot perdonar el fet que tampoc no hagin dit res que aquest mateix jutge també havia rebut amenaces de mort per un altre fet que ara no ve al cas (suposo).

Amb això hem assolit el nivell 1 de la conspiració (¿ha estat un assassinat premeditat, i no contra la senadora sinó contra el jutge?). Passem ara al nivell 2, que té també elements no demostrats i que, per tant, ja no és només conspiració sinó probablement conspiranoia (¡visca, visca, com m'agraden les conspiranoies!). Comencem per una part demostrable, i és que només uns dies abans, i també a Arkansas, havia aparegut assassinat en John P. Wheeler III, un ex alt-càrrec del Pentàgon i antic assessor de Bush i Clinton. La part ja menys demostrable és que, sent com era un expert en armament biològic, hauria arribat a esbrinar el motiu de la mort sorprenent i nombrosa d'ocells a diverses parts del món (entre elles Arkansas, que ja veiem que es disputa amb Olot el títol de Zona Malastruga del segle XXI), i aquesta no seria cap altra que fuites en armament constituït per gas fosguè (sic?), i que en anunciar que faria públiques les seves proves, relacionades amb la guerra a l'Afganistan, el van pelar.

Ara podríem escalar ràpidament fins a un nivell 3 (¡segueix, segueix!) de conspiranoia, i pensar que el tal John P. Wheeler (el científic) tenia pensat trobar-se amb algun dels assistents a la reunió on es va produir el tiroteig, qui sap si amb el mateix John McCarthy Roll (el jutge) o, més conspiranoiament, amb la senadora mateixa, atès que el seu marit, en Mark E. Kelly (igual que el seu germà, n'Scott J. Kelly) són astronautes de la NASA, i tindrien accés a proves indispensables per a les seves teories.

Estirant del fil de la NASA, ja arribaríem al nivell màxim de conspiranoia (¡síííí, orgàsmic!), que és quan apareixen els extraterrestres. El jutge, el científic, la senadora, els astronautes (tenim tots els ingredients d'una bona sèrie de televisió, no trobeu?)... ¿tindrien alguna cosa a dir-nos sobre el suposat vòrtex del Golf d'Aden? Us en deixo aquest enllaç del Racó Català, però buscant "vortex" i "Aden" pel Google trobareu friquisme a cabassos... I amb això se'ns obren multitud d'interrogants: quan desclassifiqui Wikileaks els documents que diu tenir sobre extraterrestres (¿motiu pel qual la NASA va publicar fa un parell de mesos la "gran notícia" dels bacteris resistents, encara que sigui dubtosa, i refredar l'expectació creada?), ¿podrem saber finalment que s'amaga darrere del Projecte Montauk, o de l'Experiment Filadèlfia, o del Projecte Aquarius o qui són realment els Majestic 12? ¿Hi té alguna cosa a veure la nova i misteriosa nau espacial russa? ¿Va ser pura casualitat que diumenge TV3 donés a mitjatarda la pel·lícula Men in Black 2? ¿Ens estan preparant per a una invasió imminent d'alienígenes? [Actualització 12/01/11: cagumredéu, encara em donaran la raó!! Llegiu aquesta notícia al 3/24 i flipeu: la Royal Society ens adverteix del risc d'un atac alienígena!!]

A sobre, el tiroteig d'Arkansas ens obre un altre fil conspiranoic de nivell 3 (¡bravo, bravo!): l'assassí, en Jared Lee Laughner, ha fet unes declaracions ben estranyes (es veu que ja de per si el noi no hi toca gaire): "the government is implying mind control and brainwash on the people by controlling grammar", és a dir, "el govern està aplicant control mental i rentat de cervell sobre la gent per mitjà de dirigir-los la gramàtica" (mantinc l'original anglès perquè els verbs "imply" i "control" tenen matisos importants que no acabo de saber traduir bé). Fet que em fa preguntar: ¿és ell mateix una víctima d'una versió contemporània del Projecte MKULTRA de control mentral de la CIA i que no els ha acabat de funcionar bé?

PD: Amb tot el que he dit, amb tot l'aiguabarreig de dades que us he donat, torna a plantejar-se la qüestió apuntada pel Debord: ¿amb què us heu quedat? ¿fins a quin punt us he informat i a partir de quin punt us he, contràriament, desinformat? ¿N'heu sortit uns ciutadans més formats i responsables o, del revés, més confusos i paralitzats? Ahh, alerta amb les conspiracions!

PD2: Avui és 11 - 1 - 11, dia internacional de la conspiració segons Al-Qaeda, a l'espera del dia universal que serà el proper novembre! Fa un parell d'anys també vaig celebrar una efemèride semblant per a parlar-ne.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si són conspiranoies o no, però cada cop trobo més gent que parla del mateix, de la sensació de que ens amaguen moltes coses, de que els mitjans de comunicació estan venuts, de que darrera de la versió oficial hi ha una veritat molt diferent... Ja era hora!! a veure cap on anirem ( o ens portaran)

Salut!

M.

aurora ha dit...

hahaha, què crack! no me creo ná!! ;-P