dilluns, 31 d’agost del 2009

El canvi climàtic és provocat?

Avui he ensopegat amb aquesta notícia a l'Indymedia: La teoria del canvi climàtic provocat, i m'ha deixat una mica encuriosit. S'hi parla de la possibilitat de què les autoritats estiguin actuant en secret, i amb finalitats obscures (bé, és el que tenen els secrets), tot modulant els corrents d'ions, argons i no-sé-quines partícules més, per tal de provocar una sequera artificial sobre la península ibèrica. És a dir, que d'entrada ja tenim servida l'eterna disputa entre si és una teoria raonada, conspirativa o directament conspiranoica. I jo mateix tampoc no li hauria donat gaire més importància si no fos perquè a causa de la meva fòbia per les tempestes consulto (massa) sovint les prediccions i els mapes meteorològics (llamps, núvols) per internet, i és cert que alguna vegada m'he trobat amb alguna cosa semblant a les anomalies i estranyeses que denuncia l'autor principal d'aquesta teoria, en Jesús Torres Toledo. Lluny encara de poder-m'hi posicionar al respecte, us convido tanmateix a què, si disposeu d'una mica de temps i us sentiu també una mica encuriosits, us passegeu per alguna de les pàgines en què s'hi parla (totes, en darrera instància, conduïdes pel mateix Jesús Torres Toledo, cosa ja una mica sospitosa) i en tregueu les vostres pròpies conclusions: --Chemtrails y antenas: és un fòrum que es va actualitzant, i on hi ha un recull de notícies sobre fenòmens que donarien arguments a les seves tesis. També hi ha accés a algunes pàgines temàtiques. --Meteorología actual: ¿pronóstico o control?: hi explica les situacions kafkianes que ha viscut ara al mes d'agost en el fòrum www.meteored.com , d'on fins i tot ha estat manipulat i expulsat quan ha provat de parlar de la seva teoria. Hi ha un dels exemples de fenòmens dels quals jo mateix algun cop n'havia trobat exemples semblants: el de la foto del mapa de llamps en què aquests apareixen formant una curiosa (i sospitosa) línia recta. Segons l'autor, són descarregues provocades a propòsit enmig del camí normal que hauria d'haver seguit un front de pluges (és a dir, cap a la península ibèrica), però que fan que la borrasca no baixi fins tan avall. Sembla increïble, però en la tercera imatge (que està en moviment) es pot veure com realment el front es desvia i s'acaba dirigint cap al continent europeu. --Planeta Esclavo: entenc que és el seu blog personal. A una de les darreres entrades (7 de maig) es pot apreciar una altra de les seves teories: que es fumiga el cel, tot creant cirros alts artificials, per a treure la humitat dels fronts de pluja que entren a Galícia per l'Atlàntic.

2 comentaris:

aurora ha dit...

Ivan, passes molt de temps en Internet :P

Joan Vecord ha dit...

Sí, déu n'hi do! Espero que d'aquí a uns anys no em passi factura! I aquests dies encara he topat amb un altre lloc friqui, Rafapal, que s'autodefineix com a "Periodismo para mentes galácticas y psicomagia cotidiana":

www.rafapal.com

Cal destriar molt finament el gra de la palla, però de vegades hi ha notícies que només les trobes en aquests nius de paranoia conspirativa. Ben pensat, que potser no és així com més els convés als de dalt?

Oh, deu meu, ja parlo com ells! ;-)