dissabte, 2 d’agost del 2008

La Justícia un dia com avui

Aixeco una mica el cap de La Haia (tampoc no voldria obsessionar-me amb la venjança balcànica), per a observar si a la resta del món la Justícia encara té els ulls embenats i una balança amb els dos plats en equilibri. Però a la ronda de Doha les negociacions han fracassat i la (des)Organització Mundial de Comerç segueix condemnant els pobres a morir de fam per tal de no ensorrar les economies americana i europea (Leonardo Boff ja reclama una economia de la revolució).

I mentre cada cop més pobres tenen cada cop menys matèria bàsica per a sobreviure, els rics occidentals ens veiem atacats també en el món immaterial de l'internet: segons no se sap ben bé quines lleis, Gary McKinnon, un ciutadà britànic, serà extraditat als EEUU per a ser jutjat per intrusisme informàtic en institucions americanes, en un precedent molt greu i perillós (¡qui sap si ara a la CIA no li agradarà algun dels meus apunts i em regalaran un bitllet per un dels seus "vols secrets" directes de la ruta Palma - Guantánamo!).

Sort que, com ja dèiem l'altre dia parlant de Harry el Brut, hi ha gent que té molt assumit que la justícia té uns límits, i que és paper mullat si es tracta del Mal en majúscules (ETA, nacionalisme, Sèrbia, per exemple). I si no, que li preguntin al taxista que va haver de patir el periodista Javier Ortiz!

PS: per cert, he trobat el PDF amb els famosos 4 folis de la declaració que va voler llegir el Karadzic davant del jutge. El que no sé és com penjar-los aquí!  

PS2 [03/08/08, 21:35h]: Ara ja sé com penjar arxius! Cal fer servir un altre programa gratuït, com ara l'Scribd. Per a descarregar-vos el PDF amb les declaracions del Karadzic, cliqueu aquí!