dimarts, 15 d’abril del 2008

Pippa Bacca

Com que els contes sovint són més clars, eloqüents i alliçonadors que qualsevol dissertació erudita, i la nostra societat, en la que conviuen les més altes cotes d'ingenuïtat i salvatgeria, en va molt necessitada, avui us n'explicaré un:

Hi havia una vegada a Itàlia una jove idealista i romàntica anomenada Pippa Bacca. La noia volia donar un missatge al món de confiança i de pau, i per això va decidir fer un viatge en autoestop des de Milà fins a Jerusalem passant per zones afectades per conflictes i guerres. El viatge el faria vestida de núvia, de tal manera que amb el blanc i la puresa del seu vestit nupcial aniria llevant les taques, dolors i misèries dels llocs que visitava. I és així com va portar el seu raig de llum a Eslovènia, i a Croàcia, i a Bòsnia, i a Bulgària. I encara una mica més enllà, es va arribar fins a Turquia, i fidel a la seva promesa va tornar a pujar dalt d'un cotxe. Però aquest cop el conductor es va desviar de la ruta promesa, va violar la Pippa Bacca i la va estrangular. I fi del conte.

Per a qui no li agradin els contes, en pot llegir l'article a la Wikipedia (una enciclopèdia gairebé a temps real) o seguir el blog que va anar escrivint la mateixa Pippa sobre els seu viatge (ara mateix fora de servei).

1 comentari:

aurora ha dit...

No coneixia aquesta "història", i la veritat és que m'ha impressionat molt i m'ha fet reflexionar també molt.