divendres, 25 de setembre del 2009

Impunitat feixista

Un "nou" grupuscle feixista, anomenat "Falange y Tradición", ha reivindicat recentment 26 actes de terrorisme durant el darrer any a Euskal Herria. Per exemple, l'enviament de la bala a la txupinera de les darrers festes de Bilbao. Tanmateix, molt em temo que això no serà suficient per a què l'Audiència Nacional o algun dels fiscals de l'Estat moguin cap dit per a perseguir-los o il·legalitzar-los. Total, defensen el mateix.
La impunitat feixista en el nostre país fa feredat. I cada dia que passa, les comparacions són més odioses: a Arenys, falangistes sí però independentistes no; a Euskal Herria, abertzales no, feixistes sí. És l'esperit d'aquesta "mi querida España nuestra" i de la seva Transició des del feixisme caudillista al totalitarisme democràtic.
Dilluns vinent, dia 28, farà 30 anys de l'assassinat d'un dels regidors d'Herri Batasuna de Sant Sebastìà, Tomás Alba Irazusta (insistim-hi: l'assassinat d'un polític electe). Novament, es pot donar una mostra del "talante" democràtic del govern espanyol, i que s'il·legalitzin els actes que s'han programat per a recordar-lo.
Qualsevol front és important per a la reconstrucció de la "desmemòria històrica". Des de l'Estat, se'ns seguirà repetint la cançoneta mentidera de què "els morts només són d'un costat". Però també des de la Wikipedia (què gran que és la Wikipedia en espanyol!) s'hi pot col·laborar: llegiu l'article que li dedica al Tomás Alba Irazusta, i gaudiu de l'habilitat retòrica dels seus redactors per a donar versemblança, durant la major part de l'article, de què va ser assassinat per la pròpia ETA, malgrat que al final acaben reconeixent que el va assassinar el Comando Itúrbide del Batallón Vasco Español. Això sí, ens assabentem també de què hi ha mitjans de comunicació, com l'ABC, que encara el consideren en la llista de víctimes d'ETA! Uns catxondos, aquests feixistes.